جزوه داروهای پرخطر د.ع.پ.کرمان
دارو (به انگلیسی: Drug) در دانش پزشکی به هر مادهای که برای درمان، تسکین علائم، تشخیص بیماری یا پیشگیری از آن به کار رود و بر ساختار یا کارکرد جاندار اثر گذارد و پس از ورود به بدن عملکرد بدن را تصحیح کند، گفته میشود. در تعریفی دیگر دارو به ماده ای گفته میشود که با اثر بر گیرنده ای خاص در داخل، خارج یا دیواره سلول باعث شروع یا مهار عملکردی خاص میگردد و قدرت اثر دارو با میزان و تعداد این تعامل نسبت مستقیم دارد. البته داروهایی که محل اثر موضعی دارند مانند آنتی اسیدها و ضدعفونی کننده های موضعی و مواد حاجب در این تعریف نمیگنجند.
دارو ممکن است منشأ طبیعی (گیاهی یا حیوانی) داشته باشد یا اینکه بهطور مصنوعی تهیه شود. داروهای شیمیایی معمولاً در آزمایشگاه و به دست داروسازان و گاهی سایر دانشمندان و یا پزشکان کشف شده و پس از تحقیقات کافی و تأیید مراجع رسمی در کارخانههای داروسازی تولید میگردند.
مصرف دارو ممکن است به صورت خوراکی (قرص و شربت)، مالیدنی (پماد و قطره)، استنشاقی (از راه تنفس) یا تزریقی (آمپول) باشد. به محل فروش دارو داروخانه گفته میشود. داروها به چهار صورت معدنی، حیوانی، گیاهی یا شیمیایی وجود دارند.
جزوه داروهای پرخطر به مسائل مختلف در این حوزه میپردازد. امید است خوانندگان پزشک آموز پس از مطالعه این جزوه، بتوانند بخش اعظمی از نیازهای خود را برآورد نمایند.
سرفصل و رئوس مطالب:
- اشتباهات دیداری و شنیداری در نسخه خوانی
- سرم ها، انواع کاربرد و موارد ناسازگاز
- لیست داروهای خطرناک
- نحوه آماده سازی و رقیق کردن داروها برای تزریق و یا انفوزیون
- آلبومین
- آمینو اسید
- محلول تزریقی لیپید
- فرمول های الزم جهت محاسبه دوزاژ داروها
- پروتکل درمانی آمیودارون
- سرم TNG
- دوپامین
- دوبوتامین
- تنظیم قطرات سرم در مدت زمان های مشخص شده
- زایلوکائین
- …
این جزوه برای چه کسانی مفید است:
دانشجویان پزشکی پزشکان و کادر اورژانس دانشجویان علوم پایه دانشجویان پرستاری
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.