دانلود پی دی اف ( pdf ) جزوه بیوشیمی دیسیپلین د.ع.پ.ایران

تصویر شاخص

جزوه بیوشیمی دیسیپلین د.ع.پ.ایران

زیست‌شیمی یا بیوشیمی، (به فرانسوی: Biochimie) مطالعهٔ فرایندهای شیمیایی در جانداران زیستی است. بیوشیمی با ساختار و عمل‌کرد اجزای سلولی مثل پروتئینها، کربوهیدراتها، لیپیدها، اسیدهای‌نوکلئیک، و گونه‌های دیگر بیومولکولها سروکار دارد. هدف بیوشیمی پاسخ دادن به سؤال‌هایی است که از بیوشیمی ناشی می‌شوند. دانش بیوشیمی که در آن از روش‌های شیمی‌دانان برای درک و شناخت فرایندهای زیستی که درون موجودات‌زنده روی می‌دهد، استفاده می‌شود، دارای اهمیت روزافزونی است؛ همه گیاهان و جانوران از ترکیب‌های شیمیایی ساخته‌شده‌اند و وظیفهٔ بیوشیمی‌دانان آن است که ساختمان این مواد و نقش آن‌ها را در حیات موجودات زنده بررسی و شناسایی کنند. کربوهیدرات‌ها، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک مانند DNA تنها شماری از مولکول‌های شیمیایی هستند که موضوع مطالعهٔ بیوشیمی‌دانان به‌شمار می‌آید. در یکی از شاخه‌های این علم از این مطالعات برای تولید واکسن‌های مقابله‌کننده با بیماری‌های ویروسی مانند اوریون استفاده می‌شود. بیوشیمی‌دانان در زمینهٔ درمان بیماری‌هایی چون ایدز و سرطان نیز بکار می‌رود.

جزوه بیوشیمی دیسیپلین به مسائل مختلف در این حوزه می‌پردازد. امید است خوانندگان پزشک آموز پس از مطالعه این جزوه، بتوانند بخش اعظمی از نیازهای خود را برآورد نمایند.

سرفصل و رئوس مطالب:

  • متابولیسم
  • مروری بر مسیرهای متابولیسم کربوهیدرات
  • سرنوشت پیرووات
  • متابولیسم اسید های چرب
  • مسیرهای اکسیداسیون اسید چرب
  • اسید های آمینه
  • کاتابولیسم اسکلت کربنی اسیدهای آمینه
  • عملکردهای متابولیک نوکلئوتیدها
  • ساختار گروه هِم
  • بیوشیمی بالینی
  • متابولیسم

 

این جزوه برای چه کسانی مفید است:

  • دانشجویان پزشکی
  • پزشکان و کادر اورژانس
  • دانشجویان علوم پایه
  • دانشجویان پرستاری

نمونه ایی از عکس جزوه: (کیفیت فایل اصلی از پیش نمایش های زیر خیلی بالاتر است.)

 

برای مشاهده جزوه های بیشتر می توانید به صفحه جزوات آموزشی پزشک آموز سربزنید.

دریافت جزوه بیوشیمی دیسیپلین

دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
امتیاز کلی : 0.0
پیشنهاد شده توسط : 0 کاربر
بر اساس 0 دیدگاه
0
0
0
0
0

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “دانلود پی دی اف ( pdf ) جزوه بیوشیمی دیسیپلین د.ع.پ.ایران”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما شاید این را هم دوست داشته باشید

قیمت دوره

49,000 تومان

دانلود پی دی اف ( pdf ) جزوه بیوشیمی دیسیپلین د.ع.پ.ایران

جزوه بیوشیمی دیسیپلین

بیوشیمی ، کاربرد شیمی برای مطالعه ی فرایندهای بیولوژیکی در سطح سلولی و مولکولی است. این رشته در ابتدای قرن بیستم، هنگامی که دانشمندان علوم شیمی، فیزیولوژی و زیست شناسی برای بررسی شیمی سیستم های زنده ترکیب کردند به عنوان یک رشته ی متمایز ظهور کرد.

بیوشیمی هم علم زندگی و هم یک علم شیمی است – این ماده، شیمی موجودات زنده و اساس مولکولی تغییرات رخ داده در سلولهای زنده را بررسی می کند. این علم از روش های شیمی، فیزیک، زیست شناسی مولکولی و ایمونولوژی برای مطالعه ساختار و رفتار مولکول های پیچیده موجود در مواد بیولوژیکی و روش های تعامل این مولکول ها برای تشکیل سلول ها، بافت ها و کل ارگانیسم ها استفاده می کند.

به عنوان مثال، فارغ التحصیلان بیوشیمی، به مکانیسم های عملکرد مغز، تمایز سلولی، ارتباط درونی و بیرونی سلول ها و اندام ها علاقه مند هستند. دانشجویان این رشته، به دنبال تعیین چگونگی عملکرد مولکول های خاص مانند پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، لیپیدها، ویتامین ها و هورمون ها در چنین فرآیندهایی هستند و تأکید ویژه ی این علم، بر تنظیم واکنش های شیمیایی در سلول های زنده است.

علم بیوشیمی بیشتر با ساختارها، عملکردها و فعل و انفعالات درشت مولکولهای بیولوژیکی مانند پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، کربوهیدرات ها و لیپیدها سروکار دارد. شیمی سلول همچنین به واکنش مولکول های کوچک و یون ها می پردازد. این مولکول ها می توانند غیر آلی (به عنوان مثال، یون های آب و فلز) یا آلی باشند (به عنوان مثال، اسیدهای آمینه، که برای سنتز پروتئین ها استفاده می شوند). یافته های رشته ی بیوشیمی در درجه اول در پزشکی و سپس در تغذیه و کشاورزی استفاده می شود. در پزشکی، بیوشیمی به بررسی علل و معالجه بیماری ها می پردازد. بیئشیمی در تغذیه، نحوه ی حفظ سلامتی و همچنین اثرات سوءتغذیه ای را مطالعه می کند و در کشاورزی، بیوشیمی خاک و کود، بهبود کشت محصول، ذخیره محصول و کنترل آفات از اهداف اساسی این رشته است.

تاریخچه

در جامع ترین تعریف، رشته بیوشیمی را می توان مطالعه ای درباره اجزای تشکیل دهنده و ترکیب موجودات زنده و چگونگی جمع شدن آنها برای تبدیل شدن به حیات دانست. از این نظر، تاریخچه رشته بیوشیمی ممکن است به یونان باستان بازگردد. با این حال، بسته به اینکه روی کدام جنبه از بیوشیمی به عنوان یک رشته علمی خاص تمرکز شده باشد، ظهور آن به قرن بیستم یا کمی زودتر برمی گردد. بر اساس برخی مستندات، آغاز بیوشیمی ممکن است با کشف اولین آنزیم یعنی دیاستاز (که اکنون آمیلاز نامیده می شود) در سال ۱۸۳۳ توسط آنسلمه پین ​​باشد، در حالی که به باور دیگران، اولین نمایش ادوارد بوخنر از یک فرآیند بیوشیمیایی پیچیده، که تخمیر الکلی در عصاره ه

در قرن نوزدهم، یک باور غالب این بود که «پروتوپلاسم» (Protoplasm)، بخش ژله مانند در داخل سلول، تمام فرآیندهای مربوط به تجزیه مولکول‌های غذایی را انجام می‌دهد. در آن زمان اعتقاد بر این بود که شیمی موجودات زنده ذاتاً با موجودات غیرزنده متفاوت است. در سال ۱۸۹۷، «ادوارد بوچنر» (Eduard Buchner) آزمایشی را انجام داد که توانست این دیدگاه را تغییر دهد. او عصاره‌ای از مخمر تهیه کرد که او را «زیماز» (Zymase) نامید.

علم بیوشیمی در زمینه‌های مختلف زیستی و پزشکی کاربردهای فراوانی دارد که در این بخش به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

  • این علم برای شناخت فرایندهای بیولوژیکی که در سلول‌های ارگانیسم‌های مختلف انجام می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • مطالعات ویژگی‌های مولکول‌های بیولوژیکی برای اهداف مختلف زیستی و پزشکی از جمله دیگر کاربردهایی است که می‌توان به آن اشاره کرد. به عنوان مثال، یک بیوشیمیت، ممکن است در مورد مولکول‌های کراتین مو و ویژگی‌های آن مطالعه کند و از این مطالعه برای تولید شامپوهایی با کراتین بالا برای بهبود سلامت موها استفاده کند.
  • بیوشیمیست‌ها می‌توانند برای مولکول‌های زیستی مختلف جایگزینی شناسایی کنند. به عنوان مثال، بیوشیمیست‌ها در تولید شیرین کننده‌های مصنوعی کمک می‌کنند.

اگرچه زیماز حاوی سلول‌های مخمر زنده‌ای نبود، اما هنوز هم می‌توانست گلوکز را برای تولید دی اکسید کربن و اتانول تخمیر کند. پس از کارهای پژوهشی بوچنر، آنزیم‌ها براساس واکنشی که کاتالیز می‌کردند، نام‌گذاری شدند. به عنوان مثال، DNA پلیمراز، آنزیمی است که DNA را با استفاده از نوکلئوتید‌های و بازهای آلی به صورت رشته‌های طویل پلیمری در می‌آورد. لازم به ذکر است که با گسترش مطالعات در مورد آنزیم‌ها مشخص شد که زیماز مخمر چند آنزیم مختلف است که به صورت هماهنگ با یکدیگر فعالیت می‌کنند.

در قرن بیستم پیشرفت‌های زیادی در زمینه مطالعات بیوشیمی انجام شد. «هانس کربس» (Hans Krebs) مکانیسم «چرخه سیتریک اسید» (Citric Acid Cycle) را کشف کرد، این چرخه به عنوان «چرخه کربس» (Krebs Cycle) نیز معروف است. چرخه کربس مجموعه‌ای از واکنش‌هایی است که در طول تنفس سلولی، جایی که گلوکز و اکسیژن به مولکول ATP، دی اکسید کربن و آب تبدیل می‌شوند، انجام می‌گیرد.

ای بدون سلول بود، سال ۱۸۹۷ به عنوان پیدایش بیوشیمی در نظر گرفته می شود.

اصطلاح “بیوشیمی” خود از ترکیبی از زیست شناسی و شیمی گرفته شده است. در سال ۱۸۷۷، فلیکس هاپپ – سیلر در پیشگفتار اولین شماره Zeitschrift für Physiologische Chemie (مجله شیمی فیزیولوژیک) از اصطلاح بیوشیمی (در آلمانی) به عنوان مترادف کلمه ی شیمی فیزیولوژیک استفاده کرد.

روزگاری باور عموم بر این بود که زندگی و تمام هستی، دارای یک خاصیت یا اصل حیاتی است و تصور می شد که تنها موجودات زنده می توانند مولکول زندگی را داشته باشند. سپس، در سال ۱۸۲۸، فردریش وهلر مقاله ای در مورد سنتز اوره منتشر کرد و اثبات کرد که ترکیبات آلی می توانند به صورت مصنوعی نیز تولید شوند. از آن جزوه بیوشیمی دیسیپلین به بعد، علم بیوشیمی دچار توسعه و تحول شد، به ویژه از اواسط قرن بیستم که تکنیک های جدیدی مانند کروماتوگرافی، پراش پرتو X، تداخل سنجی دو قطبی، طیف سنجی NMR، برچسب گذاری رادیوایزوتوپی، میکروسکوپ الکترونی و شبیه سازی دینامیک مولکولی پیشرفت چشم گیری داشتند. این تکنیک ها امکان کشف و تجزیه و تحلیل دقیق بسیاری از مولکول ها و مسیرهای متابولیکی سلول مانند گلیکولیز و چرخه کربس (چرخه اسید سیتریک) را فراهم کردند و منجر به درک بهتر بیوشیمی در سطح مولکولی شدند.

یکی دیگر از وقایع مهم تاریخی در بیوشیمی، کشف ژن و نقش آن در انتقال اطلاعات در سلول است. در دهه ۱۹۵۰، جیمز واتسون، فرانسیس کریک، روزالیند فرانکلین و موریس ویلکینز در کشف ساختار DNA و رابطه آن با انتقال ژنتیکی اطلاعات نقش مهمی داشتند. در سال ۱۹۵۸، جورج بیدل و ادوارد تاتوم جایزه نوبل را برای کار بر روی قارچ ها دریافت کردند که نشان می داد هر ژن مسئول تولید یک آنزیم است. در سال ۱۹۸۸، کالین پیچفورک اولین شخصی بود که با شواهد DNA به قتل محکوم شد و این امر منجر به رشد بسیار پزشکی قانونی شد.

آینده ی رشته ی بیوشیمی

  • بیوشیمیست

فارغ التحصیل کارشناسی بیوشیمی می تواند به عنوان یک بیوشیمی و بیوفیزیکدان حرفه ای فعالیت کنند. آنها متخصصانی هستند که مواد شیمیایی، اصول حیاتی در موجودات زنده و فرآیندهای بیولوژیکی مانند رشد سلولی، وراثت و بیماری را مطالعه می کنند، واکنشهای شیمیایی رخ داده در بافتها را می فهمند و اثرات داروها را ثبت می کنند.

  • کارشناس پزشکی قانونی

بیوشیمی برای تحقیقات علوم پزشکی بسیار مفید است. تکنیک های بیوشیمیایی مانند تعیین توالی DNA، در علم پزشکی قانونی بسیار کاربرد دارد. داوطلبانی که دارای مدرک کارشناسی بیوشیمی هستند می توانند به عنوان کارشناس پزشکی قانونی در بخش های مختلف این حیطه ی شغلی فعالیت کنند.

بیوشیمی از جمله علوم ازمایشگاهی به شمار می‌آید. برای کار در زمینه بیوشیمی، فرد باید به انجام تحقیق علاقه داشته باشد و حداقل باید تحصیلات خود را در این رشته تا مقطع کارشناسی ادامه دهد. بسیاری از بیوشیمیست‌ها، محققان اصلی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها هستند و در این آزمایشگاه‌ها تدریس می‌کنند، برای کسب موقعیت‌های تدریس در آزمایشگاه‌ها افراد نیاز به کسب مدرک دکتری بیوشیمی دارند. در حالی که اکثر بیوشیمیست‌های دارای مدرک دکتری در زمینه‌های پژوهشی فعالیت می‌کنند، برخی از آن‌ها نیز مدرس دانشگاهی هستند و صرفاً در دانشگاه‌ها به تدریس می‌پردازند.

  • تکنسین آزمایشگاه بیوشیمی

در آزمایشگاه ها، فارغ التحصیلان بیوشیمی جایگاه ویژه ای دارند. آن ها عمدتا روی آزمایشات بالینی نمونه های انسانی کار می کنند، به طور منظم آزمایشات را رصد کرده و نتایج آن را محاسبه و ثبت می کنند. یک تکنسین آزمایشگاه بیوشیمی همچنین روی مواد آلی مانند خون، غذا و داروها به عنوان نمونه، کار می کند.

متخصصان بیوشیمی که تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه می‌دهند، می‌تواند به عنوان مدیر آزمایشگاه بیوشیمی در مراکز تحقیقاتی، پزشکی و دانشگاهی مشغول به کار شوند. با داشتن مدرک کارشناسی، ممکن است بتوان در جایگاه کارشناس آزمایشگاه در آزمایشگاه‌های دانشگاهی فعالیت کرد. هرچه فرد مدارج تحصیلی بیشتری را در این رشته کسب کند، به طور کلی استقلال بیشتری در آزمایشگاه خواهد داشت. کارشناسان آزمایشگاه بیوشیمی به انجام آزمایشاتهمچنین ممکن است بعد گذاراندن دوره کارشناسی در یکی از رشته‌های زیست شناسی یا شیمی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، بتوانید در رشته بیوشیمی تحصیل کنید، یعنی یک دانشجو رشته کارشناسی ارشد زیست شناسی نیاز به گذراندن دوره های شیمی دارد (این معمولا الزام کلیه رشته‌های زیست شناسی کارشناسی است) و یک فرد در رشته کارشناسی ارشد شیمی نیز باید دوره های زیست شناسی را طی کند. البته دوره‌های بیوشیمی نیز به طور خاص وجود دارد که دانشجویان باید در طول تحصیل در کارشناسی ارشد این رشته آن‌ دوره‌ها را بگذرانند. علاوه بر این، همان طور که در بالا اشاره شد برای کسب موفقیت و تبدیل شدن به یک بیوشیمیست متخصص نیاز به کسب توانایی مهارت‌های ریاضی و آمار نیز است.

برای اینکه یک بیوشیمیست خوب باشید، باید به تحقیقات زیست شناسی یا شیمی علاقه مند شوید و مهارت‌های آزمایشگاهی مناسب و روش‌های ایمنی را بیاموزید. همچنین داشتن مهارت‌های لازم در زمینه ریاضیات و آمار برای دانشجویان این رشته از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا بیوشیمست‌ها باید بتوانند به آسانی به تجزیه و تحلیل داده‌های حاصل از آزمایش‌های بیوشیمیایی و پزشکی بپردازند و از این طریق به نتایج زیستی حاصل از آن‌ها دست یابند.

با پیشرفت دانشجویان در دوره کارشناسی، براساس علایق خاص خود، دوره‌های علمی اختصاصی خود را طی می‌کنند. به عنوان مثال‌، دانشجویان می‌توانند در شاخه‌های بیوشیمی در زمینه گیاه شناسی، زیست شناسی مولکولی، بیوفیزیک، علوم زیست پزشکی یا زیست شناسی ساختاری (نحوه تشکیل مولکول ها به سلول‌ها و بافت‌ها) کلاس بگذرانند و جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین تحقیقاتی خود را انجام دهند.

در ایران رشته بیوشیمی از زیر شاخه‌های زیست شناسی به شمار می‌آید و در دو گرایش بیوشیمی پایه و بیوشیمی بالینی در دانشگاه‌ها ارائه می‌شود. بیوشیمی پایه در دانشگاه‌های تحت نظارت وزرات علوم تدریس می‌شود و دانشجویان این رشته در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی می‌توانند مشغول به کار شوند. از سویی دیگر رشته بیوشیمی بالینی تنها در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و طی یک آزمون جداگانه دانشجو پذیرش می‌کند. فارغ التحصیلان رشته بیوشیمی بالینی می‌تواند در آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی و بیمارستان‌ها مشغول به کار شوند.همچنین ممکن است بعد گذاراندن دوره کارشناسی در یکی از رشته‌های زیست شناسی یا شیمی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، بتوانید در رشته بیوشیمی تحصیل کنید، یعنی یک دانشجو رشته کارشناسی ارشد زیست شناسی نیاز به گذراندن دوره های شیمی دارد (این معمولا الزام کلیه رشته‌های زیست شناسی کارشناسی است) و یک فرد در رشته کارشناسی ارشد شیمی نیز باید دوره های زیست شناسی را طی کند. البته دوره‌های بیوشیمی نیز به طور خاص وجود دارد که دانشجویان باید در طول تحصیل در کارشناسی ارشد این رشته آن‌ دوره‌ها را بگذرانند. علاوه بر این، همان طور که در بالا اشاره شد برای کسب موفقیت و تبدیل شدن به یک بیوشیمیست متخصص نیاز به کسب توانایی مهارت‌های ریاضی و آمار نیز است.

برای اینکه یک بیوشیمیست خوب باشید، باید به تحقیقات زیست شناسی یا شیمی علاقه مند شوید و مهارت‌های آزمایشگاهی مناسب و روش‌های ایمنی را بیاموزید. همچنین داشتن مهارت‌های لازم در زمینه ریاضیات و آمار برای دانشجویان این رشته از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا بیوشیمست‌ها باید بتوانند به آسانی به تجزیه و تحلیل داده‌های حاصل از آزمایش‌های بیوشیمیایی و پزشکی بپردازند و از این طریق به نتایج زیستی حاصل از آن‌ها دست یابند.

توانایی تفکر و کشف ایده‌های جدید برای طراحی آزمایش‌ها از ویژگی‌های مهم یک بیوشیمیست است. بیوشیمیدان‌ها جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین باید با خواندن مقالات و مطالب در مجلات علمی و شرکت در کنفرانس‌ها‌، اطلاعات علمی خود را به روز نگه دارند، اگرچه برای انجام این کار، آموزش و مطالعه زیادی باید انجام شود، اما زیست شناسان قادر به کشف اطلاعات جدید در مورد شیمی موجودات زنده هست جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین ند و در پیشرفت دانش زیستی و پزشکی کمک شایانی می‌کنند.

دروس تدریسی در هر دو رشته تقریبا مشابه هم هستند و تنها در برخی موارد با یکدیگر تفاوت دارند، به طوری که در بیوشیمی پایه دانشجویان با نظریات پایه و کشفیات نوین در زمینه بیوشیمی و اصول و نحوه انجام واکنش‌های بیوشیمیایی و متابولیسمی بدن آشنا می‌شوند، در حالی که در بیوشیمی بالینی ، مباحث بیوشیمی از جنبه پزشکی و تشخیص طبی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

به دلیل اهمیت رشته بیوشیمی دانشکده‌ای تحت عنوان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک (IBB) در سال ۱۳۵۴ به منظور تمرکز بر تحقیقات در زمینه بیوشیمی و بیوفیزیک تاسیس شد و اولین دانشجویان رشته بیوشیمی در سال ۱۳۵۶ در این د جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین انشکده پذیرش شدند. در سال ۱۳۸۱ گروه آموزشی بیوشیمی این دانشکده به صورت مستقل کار خود را آغاز کرد. جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین

توانایی تفکر و کشف ایده‌های جدید برای طراحی آزمایش‌ها از ویژگی‌های مهم یک بیوشیمیست است. بیوشیمیدان‌ها همچنین باید با خواندن مقالات و مطالب در مجلات علمی و شرکت در کنفرانس‌ها‌، اطلاعات علمی خود را به روز نگه دارند، اگرچه برای انجام این کار، آموزش و مطالعه زیادی باید انجام شود، اما زیست شناسان قادر به کشف اطلاعات جدید در مورد شیمی موجودات زنده هستند و در پیشرفت دانش زیستی و پزشکی کمک شایانی می‌کنند.

شده توسط افرادی با تحصیلات دکتری بیوشیمی می‌پردازند که به عنوان محقق اصلی در آزمایشگاه به شمار می‌آیند.

یک مدیر آزمایشگاه نسبت به یک کارشناس آزمایشگاه مسئولیت‌های بیشتری دارد و ممکن است، تحت هدایت مسئول اصلی، پروژه‌های تحقیقاتی مستقلی را انجام دهد.

گذشته از فعالیت‌های دانشگاهی و آکادمیک، بیوشیمیست‌ها در جایگاه‌های مختلف صنعتی نیز فعالیت می‌کنند. آن‌ها ممکن است در آزمایشگاه‌های دولتی یا در شرکت‌های مختلفی از جمله شرکت‌های کشاورزی، دارویی، بهداشت عمومی یا بیوتکنولوژی کار کنند. برخی دیگر خدمات خاصی را مانند سم شناسی، آسیب شناسی پزشکی و پزشکی قانونی ارائه می‌دهند. جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین جزوه بیوشیمی دیسیپلین

 

  • شیمی دان
  • محقق
  • مهندسی شیمی
  • متخصص مراقبت های بهداشتی
  • کارشناس شیمی دارویی
  • کارشناس سم شناسی
تعداد
امتیازی ثبت نشده است
سطح آموزش پیشرفته
تعداد بازدید: 549
نوع فایل

PDF

تعداد صفحات

220

حجم

15 مگابایت

نوع محصول

جزوه

قوانین و مزایای استفاده
  • دسترسی به فایل محصول به صورت مادام‌العمر
  • تضمین کیفیت آموزش ها
  • فعال‌سازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
  • پزشک آموز هیچ مسئولیتی در قبال محتوای به اشتراک گذاشته شده نخواهد داشت.
مدرس

اصغر خلیلیان

دسته:
قیمت دوره

49,000 تومان

تعداد