آموزش فرایند پرستاری
فرایند پرستاری
فرآیند پرستاری چارچوبی برای برنامه ریزی و اجرای مراقبت های پرستاری برای بیمار و خانواده اش است. فرآیند پرستاری روشی سیستماتیک برای تفکر پرستار است. چارچوبی از فعالیت های مرتبط به هم، پویا، مداوم، علمی و مشکل مدار است
دوره فرایند پرستاری به مسائل مختلف در این حوزه میپردازد. امید است کاربران پزشک آموز پس از گذراندن این دوره، بتوانند بخش اعظمی از نیازهای خود را برآورد نمایند.
سرفصل و رئوس مطالب:
- اهداف و لزوم برنامه مراقبتی
- مراحل فرآیند پرستاری
- تشخیص پرستاری
- نوشتن تشخیص پرستاری
- برنامه ریزی پرستاری
- …
این دوره برای چه کسانی مفید است:
- دانشجویان پرستاری
برای مشاهده فیلم های بیشتر به صفحه فیلم های آموزشی پزشک آموز سر بزنید.
شما شاید این را هم دوست داشته باشید
58,000 تومان
فرایند پرستاری دکتر امیر امامی زیدی
فرایند پرستاری
فرآیند پرستاری چارچوبی برای برنامه ریزی و اجرای مراقبت های پرستاری برای بیمار و خانواده اش است. فرآیند پرستاری روشی سیستماتیک برای تفکر پرستار است. چارچوبی از فعالیت های مرتبط به هم، پویا، مداوم، علمی و مشکل مدار است
دوره فرایند پرستاری به مسائل مختلف در این حوزه میپردازد. امید است کاربران پزشک آموز پس از گذراندن این دوره، بتوانند بخش اعظمی از نیازهای خود را برآورد نمایند.
سرفصل و رئوس مطالب:
- اهداف و لزوم برنامه مراقبتی
- مراحل فرآیند پرستاری
- تشخیص پرستاری
- نوشتن تشخیص پرستاری
- برنامه ریزی پرستاری
- …
این دوره برای چه کسانی مفید است:
- دانشجویان پرستاری
برای مشاهده فیلم های بیشتر به صفحه فیلم های آموزشی پزشک آموز سر بزنید.
لازمه این امر برخورداری پرستاران از تفکر آموزش فرایند پرستاری است. به طوریکه میتوان گفت تفکر انتقادی آموزش فرایند پرستاری ضروری از حرفه پرستاری به شمار می رود (۱).
تفکر انتقادی قضاوت هدفمند و خود تنظیمی است که می تواند در طی استدلال بالینی و حل آموزش فرایند پرستاری بیمار شکل گیرد (۲). مدتهاست که صاحبنظران علوم تربیتی بر این باورند که انسان برای حفظ و ادامه آموزش فرایند پرستاری خود نیازمند یادگیری و آموزش فرایند پرستاری است (۳-۵). هدف تعلیم و تربیت یادگیری و مقصد نهایی آن، پرورش قوّه استدلال و رشد قوه قضاوت است؛ تفکر انتقادی به تقسیم بندی، تجزیه و آموزش فرایند پرستاری و کاربرد اطلاعات میپردازد (۶). با توجه به پیشرفت های جدید علمی و پزشکی در عصر حاضر، سازگاری و هماهنگی با سیستم های پیچیده مراقبتی و بهداشتی برای ارائه خدمات بهتر یک اولویت مهم آموزش فرایند پرستاری میرود که لازمه آن تربیت افراد حرفه ای با تفکر انتقادی می باشد (۷). آموزش، فعالیتی هدفمند در جهت ارتقای یادگیری است. وظیفه اصلی موسسات آموزشی ایجاد امکانات لازم جهت رشد و ارتقاء صلاحیت حرفه ای دانشجویان می باشد، و هدف اصلی آموزش در علوم پزشکی علاوه بر این ها، توسعه مهارت های بالینی و مهارت در تصمیم گیری و حل مسئله می باشد، که این مهارت ها خود تحت الشعاع توانایی تمرین تفکر به صورت آموزش فرایند پرستاری است . ضرورت پرداختن به تفکر انتقادی در آموزش علوم پزشکی در آموزش فرایند پرستاری به تغییر سریع محیط مراقبت بهداشتی مورد تأکید قرار گرفته است. همگام با تکامل تدریجی چشم انداز پرستاری در بالین، پرستاران به استقلال بیشتری دست یافته اند (همراه با تکامل چشمانداز پرستاری یک تقاضای رو به رشد برای توسعه تواناییهای تفکر انتقادی و تصمیمگیری بالینی برای حل مشکلات و مراقبت از بیماران و اجرای فرآیند پرستاری احساس میگردد، که مربیان بالینی از طریق رویکردهای آموزش بالینی میتوانند، به آن پاسخ دهند (۱۰). فرآیند پرستاری مراقبت از بیماران را از روش سنتی و قدیمی به سمت روشهای مدرن و علمی و بیمار محور سوق میدهد. فرآیند پرستاری همچنین موجب برقراری ارتباط موثر و کارآ بین بیمار و پرستار و افزایش مشارکت بیماران در امر مراقبت از خود و ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری می گردد (۲). یکی از مهمترین خط مشیها و اصول کار پرستاری استفاده از مدل فرآیند پرستاری است (۱۱). این مدل چارچوبی سیستماتیک برای ارزیابی نیازهای بیماران برای تصمیم گیری بالینی است (۱۲). فرایند پرستاری چارچوب و اصولی را برای مراقبت های پرستاری مهیا می سازد، که در تمام محیطهای مراقبت بهداشتی قابل استفاده است. زمانیکه عملکرد و اقدامات پرستاری جهت مراقبت از بیماران براساس اصول و فرایند پرستاری باشد، مددجویان مراقبتی صحیح و مناسب با شرایطشان را در حداقل زمان و با کارآیی بالا دریافت می کنند (۱۳).
عدم به کارگیری فرایند پرستاری به عنوان استاندارد مراقبتی، میتواند منجر به کاهش رضایت شغلی، تنزل پرستاری از نظر علمی و عملی، کاهش کیفیت خدمات مراقبتی، بیتوجهی و کمتوجهی برخی از مسؤولین به این رشته، کاهش ارزش حرفه نزد خود پرستاران، وابستگی بیش از حد آنان به پزشکان، اطاعت کورکورانه، پرداختن بدون تفکر به اقدامات روتین، انجام مراقبتهای تکبعدی، کاهش استقلال در بیماران و صرف هزینههای فراوان به علت انجام اعمال تکراری میشود (۷). فرآیند پرستاری روشی علمی و هدفمند برای حل مسئله در ارائه مراقبت به مددجو است، که به صورت پویا و انعطاف پذیر در شرایط مختلف توسط پرستاران به کار گرفته می شود (۱۴، ۱۵)، که هسته اصلی کار پرستاران بوده و راهی برای رسیدن و به کارگیری تفکر انتقادی، تحلیل مشکلات مراقبتی بیماران و تصمیمگیری بهموقع و مناسب میباشد. با اجرای صحیح و اصولی فرآیند پرستاری دستیابی به مراقبتی کامل و جامع از بیماران براساس اصول علمی امکانپذیر می باشد (۱۶). فرآیند پرستاری به عنوان استاندارد مراقبتی در پرستاری، در اکثر سیستمهای بهداشتی و کشورهای پیشرفته در حال اجراست. این در حالیاست که براساس اطلاعات موجود و پژوهشهای بهعمل آمده این روش سیستماتیک در کشور ایران به میزان محدودی و به طور نامناسب در حال اجراست. شواهد نشان میدهد، که علاوه بر عدم اجرای صحیح و کامل فرایند پرستاری توسط پرستاران شاغل در بیمارستانها، اجرای این شیوه مراقبتی برای دانشجویان و مربیان پرستاری شاغل در مراکز آموزشی عالی نیز ناشناخته است (۱۷)، عشوندی در بیان نتایج تحقیق سوباشی با هدف تعیین آگاهی مربیان بالینی از نحوه اجرا فرایند پرستاری مینویسید: مربیان بالینی آگاهی متوسطی درباره اجرای فرآیند پرستاری دارند (۱۸). مطالعه ای دیگر روی تعدادی از پرستاران نشان داد، که تنها ۳/۱۳ درصد از پرستاران آن هم به طور ناقص این مدل را در مراقبتهای پرستاری خود به کار می گیرند (۱۷).
مهمترین موانع بکارگیری فرآیند پرستاری در مطالعات مختلف نداشتن دانش مناسب، یادگیری ناکافی در مورد نحوه اجرای آن و اعتقاد نداشتن به مراقبت از بیمار بر اساس این فرآیند ذکر شده است. از مهمترین مشکلات شیوه آموزش فرآیند پرستاری عدم ایجاد توانایی در دانشجویان برای به کارگیری آن در شرایط واقعی و انجام وظایف آموزش فرایند پرستاری است. از این رو باید از شیوههای فعال آموزشی و مشارکت فعال دانشجو برای توانمندسازی آنها به منظور بهکارگیری فرآیند پرستاری، به عنوان شیوهی مراقبتی استاندارد استفاده نمود (۱۷-۱۹). با توجه به مطالب ذکر شده در مورد اهمیت فرایند پرستاری و تفکر انتقادی در آموزش پرستاری، سوال مهم آن است که از چه راهی میتوان توانایی تفکر انتقادی را در دانشجویان پرستاری و متعاقب آن پرستاران ارتقاء داد، به این آموزش فرایند پرستاری با توجه به قرابت فرآیند پرستاری با تفکر انتقادی، به بررسی تاثیر آموزش فرآیند پرستاری بر توانایی تفکر انتقادی و اجرای آن توسط دانشجویان پرستاری پرداخته شده است.
روش ها
این مطالعه نوعی ارزشیابی آموزشی به شیوه مطالعه نیمه تجربی است که بر روی ۲۰ دانشجوی سال ۲ و ۴ پرستاری دانشکده پرستاری مامایی شهید آموزش فرایند پرستاری رشت در سال۱۳۹۳ انجام شد. برای اجرای این پژوهش در ابتدا کارگاه هم اندیشی فرایند پرستاری، برای اعضاء هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی توسط دو نفر از اعضای گروه در آبان ماه سال ۹۳ برگزار گردید. مباحث کلی کارگاه هماندیشی شامل آشنایی با آخرین تغییرات در فرایند پرستاری، ارائه یک فرم جدید بررسی و شناخت و ارائه تشخیص پرستاری بر اساسNANDA 2014 بود. این کارگاه در یک روز به مدت ۶ ساعت برگزار گردید، فرم های جدید بررسی وضعیت سلامت و لیست جدید تشخیص های پرستاری، پس از توضیح در بین همکاران و مربیان بالینی پخش گردید.
با نظارت مدیر گروه پرستاری، ۳ مربی بالینی از اعضاء هیئت علمی که در کارگاه هماندیشی فرآیند پرستاری شرکت داشتند به عنوان داوطلب حاضر به شرکت در مطالعه و اجرای روش آموخته شده، شدند. بنابراین در یک دوره یکماهه بلافاصله پس از کارگاه مذکور، دانشجویان تحت هدایت این ۳ مربی به روش نمونه گیری در دسترس که تنها در دو واحد کارآموزی قلب و عفونی (سال دوم) و دو واحد غدد و روماتولوژی (سال چهارم) شروع به اجرای برنامه جدید نمودند. از آنجایی که هدف اجرای این مطالعه، آموزش بلافاصله پس از برگزاری کارگاه مذکور بود، بر این اساس تنها ۲۰ دانشجو در واحدهای ذکر شده در انتهای نیمه اول سال تحصیلی ۹۴-۹۳ وارد مطالعه شدند. که به طور کاملاً تصادفی تمامی آنها خانم بودند و این مسئله باعث شد که احتمال تاثیر جنسیت روی تفکر انتقادی وجود نداشته باشد. معیار ورود به مطالعه تحصیل در رشته کارشناسی پرستاری و دانشجویانی هم که تمایل به شرکت در مطالعه و تکمیل فرم ها نداشتند از مطالعه خارج شده و به صورت روتین در بخش دوره کارآموزی خود را گذراندند.
در ابتدای واحد، مربیان به دانشجویان هدف از اجرای این برنامه و روند کار را توضیح دادند و از دانشجویان برای تکمیل فرم ها و شرکت در مطالعه رضایت شفاهی دریافت کردند و سپس مربیان به بررسی وضعیت تفکر انتقادی با استفاده از پرسشنامه مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب در دانشجویان در روز اول (قبل از آموزش) و سپس در روز آخر کارآموزی (بعد از آموزش و اجرای فرم جدید فرآیند پرستاری) پرداختند. این پرسشنامه حاوی ۳۴ سؤال چند گزینهای با یک پاسخ صحیح در پنج حوزه مهارتهای تفکر انتقادی شامل ارزشیابی (سوالات ۴-۱، ۳۴-۲۵)، تجزیه و تحلیل (سوالات ۱۳- ۵)، استنباط (سوالات ۲۴-۱۴)، استدلال استقرایی (سوالات ۱، ۲، ۴، ۵، ۶، ۸-۹، ۱۹-۱۴، ۲۲، ۲۳، ۲۷) و استدلال قیاسی (سوالات ۳، ۱۳، ۲۰، ۲۱، ۲۴، ۲۵، ۲۶، ۳۴-۲۸) بود. در این پرسشنامه هر سوال دارای چهار یا پنج گزینه است و از آنجا که تنها یک پاسخ صحیح برای هر ماده وجود دارد، آزمودنی در هر ماده نمره ۰ یا ۱ میگیرد. نمره کلی فرد بین ۳۴-۰ است. به این ترتیب که نمره ۱۶ و بالاتر نشاندهنده تفکر انتقادی قوی و نمره کمتر از ۱۶ نشاندهنده تفکر انتقادی ضعیف است. مدت زمان پاسخگویی به آزمون ۴۵ دقیقه است. در ابعاد مختلف تفکر انتقادی، بخش ارزشیابی حداکثر ۱۴ امتیاز، تحلیل ۹، استنباط ۱۱، استدلال استقرایی ۱۴ و استدلال قیاسی ۱۶ تنظیم شده است (لازم به توضیح است که برخی از سؤالات در چند حیطه مشترک هستند). بدینترتیب برای هر فرد ۶ نمره، شامل ۱ نمره کل تفکر انتقادی و ۵ نمره مهارتهای تفکر انتقادی محاسبه گردید، در ضمن پایایی این پرسشنامه استاندارد در چندین مطالعه (۲۰-۲۲)، پاریاد و همکاران (۲۰۱۱) با استفاده از روش همبستگی درونی و از فرمول شماره ۲۰ کودر– ریچاردسون پایایی ابزار را تایید نمودند و ضریب آلفای کرونباخ را نیز معادل ۷۵/۰ ذکر نمودند (۱).
پس از بررسی تفکر انتقادی در روز اول، فرم قدیم بررسی وضعیت سلامت بیمار توسط ۲۰ نفر از دانشجویان بر اساس روش آموخته شده قبلی یا سنتی پر و فرآیند پرستاری آنها نوشته شد و فرمها پس از تکمیل از دانشجویان گرفته شد و سپس فرآیند پرستاری در بخش به دانشجویان در یک روز بر اساس اطلاعات کارگاه هم اندیشی فرایند پرستاری برای اعضاء هیئت علمی، به دانشجویان آموزش داده شد و از آنان خواسته شد که همان بیمار را که به روش قدیمی بررسی کرده اند مجدداً بر اساس فرم جدید و آموزشهای ارائه داده شده پر نمایند و در طی این مدت مربیان بالینی نیز به راهنمایی دانشجویان پرداختند، سپس تشخیصهای پرستاری بر اساس لیست ۲۰۱۴ NANDA توسط دانشجویان لیست گردید. در پایان کارآموزی تکالیف دانشجویان جمع آوری و با استفاده از چک لیست ارزیابی بخش بررسی و شناخت، تشخیص پرستاری و هدف و برنامهریزی قبل و بعد از آموزش بررسی گردید. در این چک لیست ۶ عبارت برای ارزیابی بررسی، ۸ عبارت برای بررسی تشخیص پرستاری و ۸ عبارت برای ارزیابی هدف و برنامه ریزی مورد استفاده قرار گرفت (۲۳)، به نحوی که مقیاس اندازه گیری بلی (۲نمره)، تا حدودی (۱نمره) و خیر (۰نمره) در نظر گرفته شد و نمره نهایی فرآیند پرستاری در بخش بررسی و شناخت بین ۱۲-۰، تشخیص پرستاری ۱۶-۰ و برنامهریزی و هدف ۱۶-۰ و نمره نهایی بین ۴۸-۰ متغیر بود. نمرات حاصل از فرآیند پرستاری و تفکر انتقادی قبل و بعد از آموزش در نرم افزارSPSS.Ver ,22 وارد گردید و توزیع نرمال دادهها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف بررسی شد و چون دادهها دارای توزیع نرمال نبودند مقایسه میانگین رتبه قبل و بعد با استفاده از آزمون ویلکاکسون و بررسی همبستگی نمرات تفکر انتقادی و فرایند پرستاری با آزمون اسپیرمن انجام شد.
یافته ها
کلیه دانشجویان دختر و در سالهای ۲ (۱۰ نفر) و ۴ (۱۰ نفر) پرستاری مشغول تحصیل بودند. دانشجویان در این مطالعه دارای تفکر انتقادی قوی با میانه ۳۳/۱۶ بوده (محدوده ۶-۱۸) و این نمره بعد از آموزش نیز با میانه۵۰/۱۸ افزایش یافت (محدوده ۲۶-۹) به عبارتی قبل از آموزش ۴۹% دانشجویان تفکر انتقادی قوی و بعد از آموزش ۵۵% تفکر انتقادی قوی داشتند. نتایج در خصوص ا
نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دانشجویان دارای تفکر انتقادی قوی بوده و این نمره بعد از آموزش نیز افزایش یافته است. نتایج مطالعه Profetto- MCGrath روی دانشجویان پرستاری کانادا نیز با مطالعه حاضر همخوانی دارد (۲۵). در حالیکه مطالعه پاریاد در ارتباط با تفکر انتقادی و تصمیمگیری بالینی در دانشجویان پرستاری نشان داد که ۸۶ درصد دانشجویان دارای تفکر انتقادی ضعیف هستند (۱). نتایج مطالعه نوحی نیز همراستا با مطالعه پاریاد بود (۱۰). این تفاوت در نتایج نمره تفکر انتقادی در دانشجویان را میتوان با توجه به تفاوتهای فردی افراد و ترم تحصیلی و محیط آموزشی در مطالعات و مناطق مختلف توجیه کرد، شاید بتوان تحلیل نمود، که این تفاوت در نتایج نمره تفکر انتقادی در دانشجویان میتواند با برنامههای آموزشی مختلف ، تفاوت های دانشجویان در زمینه فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و نیز تفاوت احتمالی در موقعیت آموزشی – یادگیری آنها مرتبط باشد.
یافتههای مطالعه حاضر در خصوص ابعاد تفکر انتقادی و مقایسه آنها با یکدیگر نشان داد که دانشجویان در ابعاد ارزشیابی، استنباط، استدلال قیاسی، استدلال استقرایی و نمره کل تفکر انتقادی تفاوت معنیدار آماری را قبل و بعد از آموزش نشان دادند و فقط در نمره تحلیل، قبل و بعد از ارائه آموزش و اجرای فرم فرآیند پرستاری جدید تفاوتی دیده نشد. یافتههای مطالعه نوحی نیز همراستا با این مطالعه است (۱۰). محمدی نیز در پژوهشی به مهارتهای تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری سمنان پرداختند و گزارش کردند، که کمترین میانگین نمره در آزمون تفکر انتقادی کالیفرنیا، مربوط به بعد تجزیه و تحلیل در هر دو گروه دانشجویان پرستاری پیوسته و ناپیوسته بود (۲۳). با توجه به نتایج به نظر میرسد تغییراتی در تفکر انتقادی دانشجویان ایجاد شده است که بر اساس نوع آموزش بیشتر در سطح درک و استنباط صورت پذیرفته است، ولی تغییر در بعد تجزیه و تحلیل که مربوط به مراحل بالاتری از تفکّر هستند، نیاز به روش آموزش با مدت زمان بیشتری احساس میشود. در تحقیق Abrami و Howard سال ۲۰۰۸ بر این نکته تأکید شده است که تغییر در سطح درک و تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها نیاز به زمان، آموزش و تجربه در رشته مربوطه دارد (۵). همچنین کادورا (Kaddoura) نیز در پژوهش خود به این نتیجه رسید که آموزش بالینی از جمله شبیهسازی به عنوان یک استراتژی آموزشی میتواند منجر به ارتقاء تفکر انتقادی پرستاران گردد (۲۶).
نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن بود که درک و تجزیه و تحلیل و استدلال بالینی جزء مهمی از تفکر انتقادی بوده که در آموزش و اجرای فرآیند پرستاری بسیار کاربردی و حیاتی هستند، در نتیجه با آموزش فرآیند پرستاری به عنوان رویکرد تصمیمگیری بالینی و فرآیند حل مشکل میتوان به ارتقاء تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری کمک کرد. با توجه به این که یکی از نتایج مهم حاصل از آموزش فرایند پرستاری انتقادی نیز اتخاذ بهترین تصمیم مراقبتی ممکن و به دنبال آن افزایش کفایت بالینی و اعتماد به نفس پرستاران است (۱۰)، در نتیجه توجه به آموزش های پرستاری بر اساس ارتقاء تفکر انتقادی در دانشجویان میتواند در بهبود کیفیت مراقبتها و بکارگیری دانستهها در عمل حائز اهمیت باشد.
همچنین نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در بخش ارزیابی ابعاد فرآیند پرستاری با استفاده از فرم جدید در بعد” بررسی و شناخت” و نمره کل دانشجویان قبل از آموزش با بعد آن تفاوت معنیدار آماری وجود دارد. در بعد” تشخیص پرستاری و برنامهریزی و اهداف” نمرات بعد از آموزش بالاتر از نمرات این ابعاد قبل از آموزش بود، که میتواند نشاندهنده افزایش مهارت بکارگیری و تدوین فرآیند پرستاری باشد، اما با این وجود تفاوت آماری معنیداری مشاهده نگردید. در واقع می توان گفت استفاده از فرم های جدید فرآیند پرستاری و آموزش آن، توانسته در بهبود و افزایش مهارت بکارگیری فرآیند پرستاری تاثیرگذار باشد. همراستا با این مطالعه نتایج مطالعه عشوندی نیز نشان داد که آموزش مهارت بکارگیری فرآیند پرستاری به روش معمول و همچنین به شیوه کاوشگری میتواند مهارت فرایند پرستاری را افزایش دهد، بنحوی که نمره فرآیند پرستاری در تمامی ابعاد آن بعد از آموزش بیشتر از قبل از آن است (۱۸). یافته های مطالعه حبیب زاده نیز در همین راستا است (۲).
همچنین نتایج حاکی از همبستگی بین نمره تفکر انتقادی و ارزیابی فرایند پرستاری بعد از آموزش بود. که با مطالعه اسمعیلی و همکاران همخوانی داشت (۶). در این رابطه میتوان گفت که ارتقای مهارت های تفکر انتقادی عملی است آگاهانه و قابل آموزش و یادگیری است و در واقع تغییر در سطح درک و تجزیه و تحلیل و تفسیر دادهها عملی است که نیاز به زمان و آموزش و تجربه در رشته مربوطه دارد، در نتیجه میتوان گفت که آموزش در ایجاد تفسیر و استنتاج و یادگیری بیشتر می تواند تاثیرگذار باشد.
بهطورکلی نتایج بدست آمده در این فرایند آموزشی نشان داد که یک کارگاه هماندیشی در مربیان پرستاری و به تبع آن یک دوره آموزشی کوتاه مدت درباره فرایند پرستاری منجر به تغییراتی در روند اجرا و نحوه بکارگیری فرایند پرستاری در بالین بیمار و حتی تفکر انتقادی شده است. البته این تغییرات محدود به ابعاد و حیطههای خاصی از فرایند پرستاری و تفکر انتقادی بود، و همچنین نمرات حاصل از ارزیابی فرایند پرستاری دانشجویان قبل و حتی بعد از آموزش نیز در کل در حد پایینی بوده است، این امر نشان از آن دارد که برای ایجاد تغییرات بیشتر، کاملتر و پایدارتر در روند آموزشی دانشجویان و ارتقاء تفکر تحلیلی و تصمیمگیری بالینی این گروه نیاز به دورههای آموزش مداوم و هماهنگ شده در سطح دانشکده و حتی دانشگاههای علوم پزشکی دارد. یافته آموزش فرایند پرستاری این فرآیند آموزشی میتواند شیوه جدیدی در ارتقاء تفکر انتقادی بر پایه فرایند پرستاری بوده و به عنوان یک طراحی جدید در آموزش بالینی پرستاری مورد استفاده قرار گیرد تا شاید با ارتقاء تفکر تحلیلی در دانشجویان بتوان نقش به سزایی در تربیت نیروی انسانی کارآمد و متفکر در محیطهای بالینی و سایر محیط های آموزشی داشت.
از آنجایی که این نوع طراحی و اجرای فرایند آموزشی برای آموزش فرایند پرستاری فرایند پرستاری بار به آموزش فرایند پرستاری عملیاتی در آموزش فرایند پرستاری پرستاری و مامایی آموزش فرایند پرستاری شده است لذا آموزش فرایند پرستاری متعددی از جمله آموزش فرایند آموزش فرایند پرستاری آشنایی دانشجویان کارشناسی با این شیوه آموزش فرایند پرستاری ، آموزش فرایند پرستاری زمانی، وجود مقاومت در دانشجویان در پر نمودن فرمها، انجام آموزش فرایند پرستاری این نوع روش در واحدهای قبلی این دانشجویان، تعداد زیاد و مدت بستری بیماران تحت مراقبت، نداشتن انگیزه لازم در دانشجویان و کوتاه بودن دوره های آموزشی آنان، آموزش فرایند پرستاری فضای مناسب آموزشی، کوتاه آموزش فرایند پرستاری آموزش آموزش فرایند پرستاری برای آموزش فرایند پرستاری ، استفاده از تعداد محدود مربیان بالینی برای اجرایی نمودن آن و نداشتن نشست های هم اندیشی مداوم بین مربیان بالینی عملکننده، شرایط متفاوت زمانی، مکانی و بخش های متفاوت دانشجویان در بدو ورود به مطالعه می باشد. از محدودیت های اصلی مطالعه می توان به شیوه تک گروهی بودن اجرای پژوهش حاضر و تعداد و نحوه انتخاب آموزش فرایند پرستاری ها اشاره کرد.
بنابراین بر آموزش فرایند پرستاری یافته های این پژوهش پیشنهاد می گردد آموزش فرایند پرستاری در این راستا در آموزش فرایند پرستاری یکسان با طول دوره و آموزش های یکسان انجام شده و برگزاری کارگاه برای همسان سازی فرآیند نویسی در دانشجویان پرستاری و مربیان بالینی و علاوه بر تدریس محتوا، نحوه بکارگیری مهارت های تفکر انتقادی و تصمیمگیری مناسب بالینی را آموزش دهند تا قوای فکری دانشجویان توسعه یافته و قدرت تصمیمگیری و مداخلات بالینی در زمینه فرآیند پرستاری و برنامه های مراقبتی افزایش یابد.
نوع فایل | ویدئو |
---|
- دسترسی به فایل محصول به صورت مادامالعمر
- تضمین کیفیت آموزش ها
- فعالسازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
- پزشک آموز هیچ مسئولیتی در قبال محتوای به اشتراک گذاشته شده نخواهد داشت.
دکتر امیر امامی زیدی
58,000 تومان
امیرحسین
سلام
خیلی ممنون از دوره پراستفاده و اموزش با کیفیت
جای این دوره خیلی وقت خالی بود .
فاطمه
سلام استاد وقتتون بخیر
بابت دوره عالی که ارائه کردین ممنونم